Ja, en dan ineens heb je een eenmanszaak. Hoe snel kan het gaan?
Onderzoekend en informerend naar een manier om het roer om te gooien en aan de slag te gaan met tekstcorrectie, website/content beheer en misschien wel als blogger, werd ik via Linkedin benadert voor tijdelijk werk in het onderwijs. Eén maar… ik moest mijzelf aanmelden bij de Kamer van Koophandel, want zo gaat dat tegenwoordig met ondersteunend personeel.
Binnen een week had ik een naam voor het bedrijf, was ik ingeschreven bij de KvK en bekend bij de Belastingdienst. Het kan soms raar lopen.

Communitaal. Hoe kom je er op?

Op zoek naar een naam dacht ik aan, je raadt het, communicatie, maar ook aan taal. Taal is een middel voor communicatie. Website, tijdschriften, nieuwsbrieven zijn niets zonder tekst.
Maar taal is ook een communicatiemiddel in het onderwijs, zonder taal geen onderwijs.

Foutloos en tikfouten

Ken je dat ook, een artikel in de krant waarin een naam drie keer anders staat vermeld? Of veel gemaakte fouten in de grammatica. En ja, de gewone tikfouten.
Een deadline en geen tijd meer voor een paar extra ogen die het nog even nalezen is er vaak de oorzaak van dat een krant, tijdschrift of nieuwsbrief niet foutloos verschijnen.
Jammer. Onze taal verdient meer respect.

Herkenning?

Wie heeft dat nu ook? Wie herkent dit probleem?
Communitaal beschikt over een flinke dosis kennis van de Nederlandse taal, kan uw nieuwsbrieven verzorgen en de content van uw website onderhouden. Eerst eens weten hoe ik werk? Begrijpelijk, ik kan een proefopdracht voor u doen.